Trouwringen van witgoud

Trouwringen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt en daarbij kun je denken aan goud, platina, palladium, witgoud en diamanten. Als je een keer wat anders wilt, dan zou je voor de trouwring van witgoud kunnen kiezen. Dit geeft je namelijk een groot aantal voordelen. Het witgoud is namelijk erg trendy en het is ook tijdloos. Je kunt het daarnaast ook gemakkelijk combineren met je andere sieraden. Witgoud wordt gezien als een veelzijdig metaal. Ook al kun je niet tegen alle materialen waar sieraden van gemaakt zijn, witgoud is hypo allergeen en daardoor kun je het toch dragen. Er zijn verschillende stijlen als het over dit materiaal gaat. Er kan gekozen worden voor strakke rechte lijnen, maar er zijn ook heel natuurlijke vormen waar je voor kunt kiezen. Witgoud heeft een erg neutrale kleur en dit zorgt er voor dat het goed te combineren is met andere metalen en ook met edelstenen. Er zijn zelfs trouwringen in witgoud met diamant. Je kunt de meest fraaie combinaties van verschillende materialen maken, een goede optie als je niet zo goed kunt kiezen. Er zijn ook gekleurde stenen die mooi afsteken tegen het witte metaal. De stenen krijgen een intensere kleur wanneer zij gezet worden in wit edelmetaal.

Een witgouden trouwring op maat

Een witgouden trouwring is een prima keuze. Ook hierbij zijn veel opties mogelijk. Je kunt je wensen doorgeven. Je kunt er voor kiezen om een aantal delen van de trouwring te matteren en op andere vlakken kun je bijvoorbeeld denken aan hoogglans polijsten. Er kunnen veel speelse effecten aan worden gebracht. Dit wordt vaak toegepast bij organische trouwringen in witgoud. Het goud wordt alleen niet in de natuur gevonden, witgoud is namelijk een legering van goud, koper, zilver en palladium.

Trouwringen vroeger en nu

Vroeger zag je niet zoveel witgouden trouwringen. Ze waren meer geel goudachtig qua kleur en ze hadden een klassieke vormgeving. Vanaf de jaren tachtig kwam het witgoud op de markt en dit was voor veel mensen een uitkomst, omdat zij wit metaal vaak veel mooier vonden. Mannen hebben vaak een voorkeur voor brede trouwringen van witgoud. Daarbij kiezen ze ook vaak voor een rechte lijnvoering. Het geeft overigens ook een stoere uitstraling als het gecombineerd wordt met een rechte en strakke vorm. Veel versieringen zijn er niet nodig, de ring oogt zo al prachtig. Als je gaat trouwen is het natuurlijk belangrijk dat je je gaat oriƫnteren op de trouwringenmarkt. Je kunt hier de tijd voor nemen en bekijken wat er allemaal mogelijk is. Zorg dat je in ieder geval gaat bekijken wat er op het gebied van witgoud allemaal mogelijk is, zodat je een goede keuze kunt maken. Misschien heb je nu nog geen idee wat er allemaal kan en daarom is het goed dat je dit nu gaat onderzoeken. Neem hier de tijd voor, zodat je samen een mooie keuze kunt maken voor de prachtige dag die je binnenkort te wachten staat!