Ontwerp van trouwringen

Komt de grote dag er aan en ga je binnenkort trouwen? Dan ben je vast en zeker nog op zoek naar een mooi ontwerp trouwringen. Je hebt trouwringen in verschillende soorten en maten en daarom is het goed dat je gaat bekijken welke opties er allemaal voor je zijn. Er zijn een aantal aspecten waar je bij het ontwerp van de trouwring rekening mee kunt houden. Het is belangrijk dat er gekeken wordt naar de kwaliteit van een geslepen diamant, deze wordt namelijk bepaald door proporties en door symmetrie. Als de verhoudingen goed zijn, dan is de diamant ook veel meer waard. Het is ook goed om te weten dat het gewicht uit wordt gedrukt in karaat. Een karaat staat voor 0,2 gram edelsteen. Bij een trouwring geldt hoe minder onzuiverheden, hoe waardevoller de trouwring is. Dan is er nog de kleur waar je bij stil kunt staan. Deze kleur bepaalt namelijk ook de waarde van de steen. Hierbij geldt dat hoe kleurvoller de diamant is, hoe waardevoller deze is. In totaal heeft ongeveer 10% van de diamanten een andere kleur dan wit of geel. De blauwe en de roze diamanten zijn meestal erg prijzig.

Parels of edelstenen?

Bij de trouwring kun je een wens hebben van parels of edelstenen. Als je voor de parels gaat, dan heb je deze in verschillende kleuren. Ze zijn verkrijgbaar in bijvoorbeeld wit, roze en zwart. Deze worden door weekdieren gemaakt waarbij de dikte van de laagjes van de parelmoer de glans van de parel bepaalt. Hoe dunner deze is, hoe meer glans er aanwezig is. De parels zijn erg zeldzaam en daardoor dus ook erg prijzig. Edelstenen zijn ook een optie. Daarbij zijn ook weer verschillende kleuren mogelijk, zoals robijn, bekend door de dieprode kleur. Saffier staat bekend om de donkerblauwe kleur en topaas kan bijvoorbeeld gekozen worden in de kleur bruin, maar ook in andere kleuren. De aquamarijn kan bleekgroen zijn maar ook bleekblauw en de smaragd heeft een groene kleur. Bij edelstenen geldt dat ze zeldzaam zijn, ze hebben een bepaalde betekenis. Een robijn werkt hartversterkend en de saffier geeft je kracht en eer. Het is interessant om je in deze materie te verdiepen.

Trouwring graveren

Bij het ontwerp van je trouwring kun je er ook wat in laten graveren, daardoor kun je hem net wat meer karakter geven. Je kunt bijvoorbeeld een vingerafdruk of de hartslag van je partner in de ring laten zetten. Maar elkaars namen en de datum van de trouwdag worden ook nog steeds vaak gekozen. Je hebt hierbij ook weer volop keuze bijvoorbeeld voor de letters, sierlijke of juist blokletters? Als laatste dien je nog even te denken aan de vorm van de ring. Wil je hem strak of juist niet? Een platte trouwring is strak. Dit komt veel voor, maar ook een geronde vorm is mooi om te zien. De trouwringen kunnen bij beide vormen uit een metaal bestaan, maar het kan ook gecombineerd worden met meerdere materialen. Er kan ook altijd een steentje in verwerkt worden, dus neem de tijd en maak de keuze die echt bij jullie past. Zorg dat je goed op de hoogte bent van het aanbod en ken je budget, dan zal de keuze van de trouwring prima gemaakt kunnen worden. Denk ook na over wat je in de ringen wilt laten graveren. Kies jij wat de meesten doen (datum, naam) of heb je zelf iets origineels in gedachten?