Eerlijke materialen

Als je gaat trouwen, is een trouwring van groot belang. Je wilt een mooie trouwring, na je huwelijk draag je deze immers ook. De meeste trouwringen zijn van een edelmetaal gemaakt. Dit komt omdat dit er mooi uit blijft zien en het gaat niet roesten. Dit is voor veel mensen van groot belang, je gaat er immers vanuit dat je maar een keer trouwt en daarom ga je ook je hele leven lang doen met een trouwring. Later kan het nog een erfstuk worden en ook dan wil je graag dat het er nog netjes uit ziet. Je kunt dus bij de trouwringen denken aan edelmetaal maar er zijn ook niet edele metalen, bijvoorbeeld staal. De keuze voor het metaal is van groot belang als je op zoek gaat naar mooie trouwringen. Het metaal bepaalt grotendeels het uiterlijk van de trouwring.

Hoe kies je je trouwring uit?

Als je een trouwring uit gaat kiezen, dan kun je het beste een standaard trouwring in je gedachten nemen. Bij de meeste mensen is deze gemaakt van goud. Dit is een edelmetaal en blijft altijd mooi. Er zijn drie soorten, namelijk geel goud, witgoud en rood goud. Soms denken mensen ook dat ze puur goud kunnen dragen, maar dat gaat niet want het is te zacht. Dit is dan ook de reden dat het wordt gemengd met andere metalen zodat het harder wordt. De kleur die het goud dan krijgt hangt onder andere af van de legering, dit is het metaalmengsel. Bij geel goud is er meer zilver aanwezig dan koper en bij rood goud is er meer koper dan zilver aanwezig. Bij witgoud wordt palladium of nikkel toegevoegd. Om aan te geven dat het gehalte puur goud is, wordt er gebruik gemaakt van de aanduiding in karaat. 24 karaat is puur goud, de meeste trouwringen bestaan uit 18 karaat.

Platina als trouwring

Het kan zijn dat je bent gevallen voor trouwringen van witgoud, een prima keuze! Als je echter wat meer geld te besteden hebt, dan kun je ook denken aan platina. Dit is wat duurder dan goud, het is ook het witste en hardste metaal dat er is. Daarnaast is het ook te gebruiken voor allergiegevoelige mensen, platina is namelijk minder allergiegevoel dan het goud. Goud is namelijk vermengd met andere materialen en die kunnen sneller een reactie oproepen.

Edelstaal of titanium?

Een trouwring kan ook bestaan uit edelstaal. Dit materiaal roest niet, het is keihard en ringen gemaakt van edelstaal zullen daarom ook niet snel beschadigd raken. Trouwringen van edelstaal zijn erg hip en trendy en ze zijn wel wat donkerder grijs dan andere zilverkleurige metalen, maar dat ziet er meteen ook stoer uit. Een andere optie is titanium. Het is een grijswit metaal. Het wordt de laatste jaren vaker gebruikt voor trouwringen. Titanium is erg hard, licht en allergievrij, dit materiaal is dus ideaal als trouwring. Het is alleen wat lastiger te bewerken, omdat het zo hard is. De modellen op het gebied van trouwringen zijn daarom wat simpeler en strakker. Welke keuze qua materiaal je gaat maken hangt af van je eigen smaak en wat je mooi vindt.